16 oktober 2012

Älgjakt i norrbotten!

Liten rapport från årets älgjakt i norr!

Micael hade åkt upp helgen innan septemberpremiären för att jaga och bygga hus på vårt ställe mellan Boden och Jokkmokk. Vi hade två vuxna och tre kalvar på den marken och förväntningarna var höga. Kibo och Aska fick hänga med men första jaktdagen så börjar Aska löpa och det kommer blod. Sedan fungerade inte hon, vimsade bara runt fötterna och ville inte gå ut. Kibo blev naturligtvis påverkad men skötte sig ändå bra. Det blev inga älgar skjutna de första fyra dagarna men både älg och björnkontakt gjorde att det blev trevliga dagar ändå.

Uppe i Sattajärvi skulle vi inte börja jaga förrän på fredagen så resten av familjen och alla våra jaktkamrater från Småland kom upp torsdag kväll och installerade sig i huset och badade bastu. Sedan drog jakten igång på fredag morgon. Vi skulle skjuta många älgar så det vara bara att sätta igång. Stämningen var hög som den brukar vara i vårt jaktlag där uppe.

Inledningsvis gick det trögt, många nya, unga hundar var en orsak, men även att vi hade lite otur och hade många stolpe ut. Lite senare, veckan efter släppte det lite i alla fall.                          

Kibo med en kalv
Kibo vilar lite mellan älgarna
Det blev skjutet 8 älgar för Kibo i Norrbotten och jag fick skjuta min första älg. Lille Loke fick spåra fram och hitta den. Han tyckte det var väldigt spännande. Aska fick stå över Norrbotten men fick jaga här hemma i stället.
 

Loke och matte vid kalven
Loke undersöker älgen noga
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar