4 juni 2014

Uppdatering

Sommaren står för dörren och hundarnas semester är över! Konditionsträning står nu på programmet men eftersom det har varit väldigt varmt på dagarna så får vi träna på sena kvällar. Skönt med sval vind tycker hundarna.

Vi har lite ommöblering i hundstallet inför nästa jaktsäsong, Loke (Björnlyans Kalle) har flyttat till Norge, till Geir Langset, Losnabakken's kennel, där vi hoppas att han ska få utvecklas fullt ut och meriteras vidare. Med oss hem på den resan har vi en ny tikvalp, Olabakken's Sita (Nelly) efter Karpaasin Lennu och Losnabakken's  L-E Frida. En liten raket som vi hoppas ska bli en riktigt bra tik som kan gå i avel hos oss. Cool hund med väldigt tydliga av- och påknappar och mycket humör. Spännande att följa denna självständiga dam. Hon är med mänskliga uttryck lite "lillgammal" så det blir nog mycket dressyr för att få damen att lyssna! :-)

 

 
Annars är det meritering vi kommer att lägga fokus på nästa säsong, alltid lika nervkittlande. Roligt med ett gråhundsmästerskap i år, ska bli spännande att följa alla duktiga ekipage!
Vår unghund Kräpplehults Amos kommer förhoppningsvis att ta vid där han slutade i våras, som en mycket lovande unghund med tre skjutna älgar på sin 9 månadersdag (tripplett ska det tilläggas) och en massa fina arbeten på älg. Bra spårförmåga vilket vi gillar!
 
Så alla ni älghundsmänniskor och speciellt gråhundsfolk:
 
Skitjakt på er i det nya jaktåret tillsammans med era fyrfota vänner!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar