31 januari 2014

Man ska vara tacksam.....

......för förmånen att få ha flera duktiga, uthålliga slitvargar till gråhundar när man har mycket jakt och har många eftersök att gå.

Idag har Micael på morgonen först varit ute för att fortsätta eftersöket på en påkörd kalv, som han redde ut spåren på sent igår. Det var ko med två kalvar. Medan han påbörjade spårningen efter kalven ringde det och en gigantisk galt hade rammats av plogbilen på en annan väg ett par mil bort (Micael har. Eftersöket på kalven var lyckat men svårt då kon var väldigt beskyddande och gav få skottlägen men Loke och Aska tog det lugnt och till slut blev det ett läge. Sedan iväg till nästa olycka. Spåret var ca 6 tim gammalt och det tog oerhört lång tid innan Aska fann den, efter ca 12 km!!! Den galten gick bara undan i högt tempo så det var lönlöst, efter flera timmars jobb av Aska fick Micael bryta och meddela jaktlaget på marken. Det visade sig senare att de jagat där under tiden Micael gick efter kalven och sett grisspåret med blod i och släppt hund på det. De hade dock aldrig hittat grisen, eller sagt något! Klockan 19 var han hemma och åkte hemifrån vid halv 8. En heldag blev det i samhällets tjänst!

Tur man har sina pålitliga hundar!

 
Så här ser man ut med ca 5 mil i kroppen, inget konstigt för våra hundar en vanlig jaktdag annars!
Lilla Aska som orädd tar sig an galtar som ger en mardrömmar. Reporna i västen är från andra jakter dock! Skönt med golvvärme efter jakten, bra för leder och muskler!
 
Loke fick sin femte älg idag efter ett riktigt duktigt ståndarbete och Kibo hjälpte Aska med galten men han är sliten nu, terriertiken har precis löpt och han är lite tunn nu! Massor med mat och vila väntar nu för honom!
 
Aska har förresten gått ett jaktprov till och har en föreslagen 1:a med marginal. Hon gjorde ett utmärkt arbete i hård vind och något skrapigt underlag då hon lyckades hålla ihop ko med två kalvar och en tjur!
Grattis Aska!!!!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar