20 november 2012

Kibo-riddaren i nöden!

Micael var ute och jagade älg och gris utanför Lönneberga i Kalmar län. Passkyttarna utsatta och hundarna släpptes. Kibo som är fenomenal på att hitta älg tog strax upp ko med kalv och Aska hakade på och ekipaget gick loss och förflyttade sig ganska snabbt med båda hundarna efter. Efter några hundra meter vek plötsligt Aska av och gick 60 meter från älgspåret rakt in i en extremt tät plantering och började skälla gris, som hon i sin tur är otroligt duktig på att hitta. Hon var så arg där inne i planteringen och skällde, ylade och drog på allt hon kunde. Micael tog sig snabbt fram mot Aska och stod en 15-20 meter från henne.

Kibo hade fortsatt med älgarna och skällde nu ståndsskall ca 400 meter från Aska och hennes nassar. Dom står så en trekvart då det plötsligt blir dramatik hos Aska. Plötsligt skriker hon nåt vansinnigt där inne, grisarna far runt och det blir ett himla liv. Micael får hjärtsnörp och blir rädd att hon blir skadad där inne i det täta när grisarna går på henne. Han tittar ner på pejlen och ser då att Kibo är 25 meter från Aska och det är bara ett rakt streck från hans ståndskall till Aska. En passkytt som stått och tittat på älgarna hela tiden men inte fått någon skottchans blir väldigt förvånad när Kibo snörper av mitt i ett skall och lämnar älgarna och springer iväg det fortaste han kan.

Väl framme hos Aska blir det tyst en stund men sedan drar båda hundarna igång ordentligt. Grisarna går loss och hundarna förföljer grisarna ca 2,5 km ut ur marken och sedan buktar det tillbaka lika långt, in i marken. Micael visslar av Kibo när de kommer i närheten igen men Aska gick ytterligare 1 km ner till en sjö där hon stod och skällde på grisarna till halv tolv på natten.

En fin historia om en fin kille som kommer till undsättning när jaktkamraten är i fara!
 
 
Om ni undrar vad som hände med älgarna så la de sig ner och vilade där Kibo lämnat dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar