4 november 2012

Mera älgjakt med Kibo och Aska

Efter småland och jakten här hemma var det dags för Norrbotten igen. Denna gången med två vänner som tog sig ledigt för att hänga på upp.

Kibo skötte sig som vanligt bra och vi sköt en älg till för honom så nu har vi skjutit 13 älgar totalt för honom nu, sen september förra året då vi köpte honom. Inte dåligt för vår skyddsling. Tyvärr råkade han ut för en stakningsskada i tassen så när vi kom hem till Småland blev det veterinären och konvalencens. Men jakten är inte över än på ett tag så han hinner jaga mer.

Den här älgen hade Kibo jobbat med under större delen av dagen. Ett långt utdraget gångstånd som gick ur marken. På eftermiddagen gick det in i marken igen och Micael fick lägga benen på ryggen och spurta 700 meter längs en väg för att kunna skjuta älgen när den lugnt klev ut inom skotthåll. Kibo tackade husse för det och kastade sig över älgen.

Aska hade vi inte skjutit älg för när hon kom till Norrbotten för andra rundan detta år, utan att löpa denna gång!!!

Hon började jakten där uppe med att skälla ut en björn som provade ut sitt ide. Det var en medelstor hane som blev sur och visade sina krafter gentemot Micael som trodde hon skällde älg. Två styrkeuppvisningar fick Micael på ca 10 och 7 meter. Tur för björnen att han inte gjorde det en gång till......

Hon visade att hon också kan skälla älg. Efter ett par dagar trillade poletten ner och hon fick tag i en grupp älgar bestående av ko med kalv och en mindre tjur. Sedan skällde hon i 25 timmar i sträck, helt omöjlig att kalla in. På morgonen kom hon sen på inkallning. Direkt från 25-timmarsälgarna fick hon åka på eftersök på en tjur som gått undan. Det var fler älgar i gruppen och spår överallt. Men hon hittade det klockrent och gick ut 800 meter där hon ställde älgen. Vid ansmygningen trodde Micael först att det var korpar på älgen, det kom kluckande ljud därifrån. Sen förstod han att det var Aska som inte hade någon röst kvar. Älgen slutade sina dagar med fyra klövar rätt upp, bokstavligen!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar